Stropdas trends

Op het gebied van de stropdas zijn er een drietal trends te onderscheiden:

  • de stropdas wordt steeds meer casual gecombineerd
  • de stropdas wordt steeds smaller
  • effen stropdassen
  • een stropdas met een pochet combineren

Een stropdas casual combineren

Stropdassen worden meer en meer gedragen als accessoire bij een casual outfit. Bijvoorbeeld een loshangend overhemd op een spijkerbroek, met daarbij een smalle stropdas. De stropdas mag los en nonchalant geknoopt worden. Kies bij voorkeur een effen stropdas. Voorbeeld: lichtblauw overhemd, witte stropdas en blauwe spijkerbroek. Of: wit overhemd, donkerblauwe stropdas en donkerblauwe spijkerbroek. Voor een nettere outfit, kun je er een gilet bij dragen. Draag je het gilet dicht, zorg dat de knoop van de stropdas dan goed bij de boord van je overhemd aan sluit. Ook kun je een stropdas onder v-hals trui of een vest dragen. Lees hier meer tips over de stropdas combineren. Meer informatie over het dragen van juiste stropdas bij diverse gelegenheden vind je op de pagina stropdassen dresscode.

Smalle stropdassen

De standaard breedte voor stropdassen is 8 tot 8,5 cm. 3 jaar geleden was de breedte 9 cm, 10 jaar geleden was de breedte 9,5 tot 10 cm. Daarnaast is er nog een trend, afkomstig uit modemekka Italie: skinny ties. Deze smalle stropdassen hebben een breedte van 6 tot 7 cm.

Effen stropdassen

Het dessin van de stropdas verschilt van tijd tot tijd. In de jaren zestig zagen we veel stropdassen met bonte bloemen. In de jaren zeventig kwamen de stropdassen met stripfiguren in opkomst. In de jaren tachtig waren zeer brede stropdassen met drukke dessins de trend. In de jaren negentig werden de dessins wat rustiger. Tegenwoordig zijn het vooral effen stropdassen die de boventoon voeren. Van rustig donkerblauw tot trendy roze of limegroen.

Een stropdas met een pochet combineren

Het pochet is helemaal terug van weggeweest. Hij is zelfs zo hip dat je hem vaak op een jeans, met nonchalant hemd en colbert gecombineerd word. Dus zonder stropdas. Kies je wel voor een stropdas? Kies dan het pochet in de kleur van de stropdas. Steeds vaker bieden herenzaken pochetten in de structuur en het materiaal van de stropdas.

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.